f t g m
Copyright 2020 - Gáborján Község Önkormányzata

Rendkívüli tájékoztató, 2020.03.16

A 2020. március 13-i, Operatív Törzs által tett bejelentésre való tekintettel, a Gáborján Község Önkormányzat nevében az alábbi tájékoztatást adom:

A jelenlegi veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályi rendelkezés lehetővé teszi az óvodák fenntartó általi bezárását. A koronavírus terjedésének megszüntetése érdekében, az önkormányzat azonban nem kíván élni ezzel a joggal, de nyomatékosan azzal a kéréssel fordul a szülőkhöz, hogy

március 18-tól (szerdától)
ne vigye senki gyermekét az óvodába!

Kérjük az érintetteket, hogy ez ügyben vegyék fel a kapcsolatot az intézménnyel a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 06-54-418-042, 06-30-247-7881, illetve a 06-30-456-4848 telefonszámok valamelyikén.

Az óvodai étkeztetéssel kapcsolatban az intézmény vezetője nyújt tájékoztatást. Intézményvezető asszony, március 16-án, hétfőn méri fel az igényeket.

Az általános iskolai tanulók étkeztetésével kapcsolatos igényeket az intézmények mérik fel, az önkormányzat biztosítja a megfelelő mennyiségű ételadag Gáborján településre juttatását és kiosztását. A jogosultak részére az étel kiosztására a Gáborjáni Mocorgó Óvoda melegítő konyhájáról (4122 Gáborján, Arany János utca 18.) kerül sor, minden nap 11:30-tól 13:30-ig.

Kérjük a szülőket, hogy az étel elviteléhez szükséges ételhordó edényeket (gyermekenként 2 db) adják le az óvoda konyháján. Az óvoda és a konyha épületébe belépni tilos, az önkormányzat munkatársai az ételhordó edényeket az ablakon keresztül veszik be és adják ki. A torlódások elkerülése és a járványügyi előírások betartása érdekében kérjük, hogy mindenki türelmesen, egymástól 1 méter távolságot megtartva az óvoda udvarán várja ki, míg sorra kerül. 

A Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel, arra kérjük Önöket, hogy telefonon a 06-54-418-211 vagy e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) intézzék ügyeiket!

A felmerülő kérdéseikre és az aktuális állapotról a 06-54-418-211 telefonszámon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen keresztül kaphatnak további információt.

Az esetleges fertőzések elkerülése, mindannyiunk védelme érdekében mindenkit kérünk, hogy tartsa be az előírásokat, a tájékoztatóban foglaltakat, valamint az önkormányzati dolgozók által ismertetett szabályokat.

Az álhírek, pletykák terjedésének elkerülése érdekében a koronavírus terjedésével kapcsolatosan csak hiteles forrásból, a www.koronavirus.gov.hu honlapról tájékozódjanak.

Kérjük, hogy vigyázzunk egymásra, jó egészséget kívánok mindenkinek!

Gáborján, 2020. március 16.

Mező Gyula
polgármester

Kapcsolódó linkek:

 

Népszerű a katonai pálya megyénkben

Az elmúlt évben megyénkből több mint 430 fő létesített szerződés vagy tartalékos jogviszonyt a Magyar Honvédséggel. A sereg az idei évben is többféle szolgálatformával várja a katonaság iránt érdeklődőket.

Hosszú évtizedekre visszamenőleg igaz az a megállapítás, hogy a hajdúság mindig is sok katonát adott a hazának, legyen szó akár a világháborúk időszakáról, akár napjainkról. Jó példa erre a tavalyi év is, hiszen ahogy a számok mutatják, népszerű volt a katonai szolgálat vállalása térségünkben. Ennek okairól Nagy Zoltán alezredessel, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ parancsnokával beszélgettünk:

Bővebben: Népszerű a katonai pálya megyénkben

Az orvosi ügyelet közleménye

 

Az Orvosi Ügyelet a lakosság magasabb szintű ellátásának érdekében önálló honlapot hoz létre a Berettyóújfalu központi orvosi ügyelethez tartozó településeken élő lakosok részére. Ez a honlap az ügyelet alapvető információit tartalmazza, és lehetőséget nyújt a direkt kommunikációra is. A részletes információkat pedig a központi honlap tartalmazza. Így a betegek tájékoztatást kaphatnak az elérhetőségekről (telefonszám, rendelési idő, rendelő címe), működésről, de a legfontosabb gyógyszerekről, leggyakoribb betegségekről egyaránt.
A honlap a
www.orszagosorvosiugyeletberettyoujfalu.hu
címen érhető el.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés