Tájékoztatók

Az Önkormányzati Hivatal, közigazgatási szervezetek, és a hivatal közreműködését igénybevevő szervezetek tájékoztatói.

Hasznos információk a TIGÁZ-tól FŐGÁZ-hoz tartozó részszámlás ügyfeleknek

A FŐGÁZ sikeresen lezárta a TIGÁZ mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásban vételező földgázfogyasztójának átvételi folyamatát, amellyel a Társaságcsoport 2016. október 1-jével a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává vált és immáron 3,4 millió ügyfél ellátásbiztonságáról gondoskodik. Kisfilmünkben a TIGÁZ-tól érkezett részszámlás ügyfeleinknek mutatunk hasznos információkat.

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató. Az előttünk álló időszakban azonban a téli hónapok túlsúlya miatt a következő éves gázmérő-leolvasásig a megszokottnál magasabb összegű részszámlák várhatók.

Fontos tehát, hogy a fogyasztók a végelszámoláskor a TIGÁZ-tól visszakapott pénzüket tartalékolják a következő hónapok várhatóan magasabb részszámláira. Szeretnénk elkerülni, hogy az átmenetileg jelentkező magasabb kiadás a családokra váratlan pénzügyi terhet rójon, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több csatornán keresztül elmagyarázzuk fogyasztóinknak a helyzetet.

 

Összefogás a jövőért projekt

 

TÁJÉKOZTATÓ

 

Az „Összefogás a jövőért” - „A Berettyóújfaluban és a környező településeken mélyszegénységben élők integrációjáért” projekt megvalósításáról.

 

TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0013

 

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a TÁMOP-5.1.3 keretében kiírt, „Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért” című felhívásra 2010-ben benyújtott pályázata támogatást kapott. A pályázat beadása és a 2012-ben való elindítása között eltelt hosszú idő ellenére a megfogalmazott célok ma is aktuálisak és szükségszerűek.

Közúti járművek átalakítása

HBT-001/277-0/2013

Közúti járművek átalakítása

Felhívjuk a jármű üzemeltetők szíves figyelmét néhány alapvető szabályra, amely a betakarítási munkákat végző, de közúton közlekedő járművekre nézve is kötelező.

A közúti forgalomban a gépkocsi, a motorkerékpár (ideértve a négykerekű motorkerékpárt is), a mezőgazdasági vontató, a négykerekű segédmotoros kerékpár, a pótkocsi, a lassú jármű (törvényben meghatározott kivételekkel) - a közúti forgalomban érvényes hatósági engedéllyel és jelzéssel vehet részt.